hyvinvointivalmennus
Autan sinua tunnistamaan arjen kuormitustekijät ja huolehtimaan riittävästä palautumisesta.
Hyvinvointivalmennus auttaa sinua ymmärtämään kehosi tarpeita paremmin, parantamaan stressinhallintaasi ja kasvattamaan kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. Saat henkilökohtaisia ohjeita ja työkaluja, jotka tukevat sinua kohti terveellisempää ja tasapainoisempaa elämää.
Kuulostaako jokin seuraavista tutulta?
Kaipaat rauhoittumista ja stressin lievitystä
Haluat vähentää stressin vaikutuksia hyvinvointiisi ja suorituskykyysi
Etsit itsellesi sopivia keinoja palautua kuormituksesta
Haluat parantaa unenlaatuasi ja helpottaa nukahtamista
Olet kenties kokeillut jo useita eri keinoja helpottaaksesi tilannettasi
Olet saattanut kokeilla joogaa ja rentoutumisharjoitteita, mutta olet jäänyt kaipaamaan vielä yksilöllisempää lähestymistapaa ja tarkempia neuvoja.
Olet mahdollisesti käynyt lääkärissä, mutta hyötyisit paremmin konkreettisemmista työkaluista, edistymisen jatkuvasta seurannasta ja suunnitelman muokkaamisesta omaan arkeesi sopivammaksi.
Ehkä käytät aktiivisuusranneketta tai älykelloa unen seurantaan ja aktiivisuuden mittaamiseen, mutta toivoisit vielä syvällisempää analyysia ja henkilökohtaista valmennusta siihen, miten voit hyödyntää rannekkeen tai älykellon tarjoamia tietoja.
Hyvinvointivalmennus auttaa sinua tunnistamaan kuormitustekijät arjessasi ja palauttamaan suorituskykysi
Valmennuksen avulla ymmärrät paremmin oman kehosi signaaleja ja pystyt tekemään tietoisempia päätöksiä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Saat selkeän käsityksen siitä, milloin kehosi on parhaimmillaan ja milloin se tarvitsee lepoa. Kehität stressinhallintataitojasi ja saavutat tavoitteesi tasapainoisemmasta elämästä.
Hyvinvointivalmennus tarjoaa yksilöllistä valmennusta sekä osteopaattista hoitoa, jotta saavutat hyvinvointitavoitteesi
Aloitus: Esitietolomake ja ajanvaraus
Täytät esitietolomakkeen, jossa kartoitetaan hyvinvointisi nykyinen tila, elämäntapasi ja tavoitteesi. Sovimme ajankohdan aloitustapaamiselle.
Aloitustapaaminen (1,5 h)
Tapaamisessa toteutetaan osteopaattinen tutkimus ja hoito. Samalla saat ohjeet sykevälivaihtelumittarin käyttöön. Varaamme ajan toiseen tapaamiseen.
Toinen tapaaminen 3–4 viikon kuluttua
Edellisen sykevälimittauksen tuloksien läpikäynti ja osteopaattinen tutkimus ja hoito. Toinen mittausjakso aloitetaan viimeistään tämän tapaamisen jälkeen.
Lopputapaaminen 3–4 viikon kuluttua
Edellisen sykevälimittauksen tuloksien läpikäynti ja osteopaattinen tutkimus ja hoito. Valmennus päättyy ja palautat mittarin.
Jokaisen mittausjakson kerätyt tiedot analysoidaan FirstBeatin analyysityökalulla. Analyysin pohjalta laaditaan kattava raportti, joka sisältää tiedot stressitasoistasi, palautumisestasi, unesi laadusta ja fyysisestä aktiivisuudestasi.
Hyvinvointivalmennus sopii sinulle, jos
Olet motivoitunut parantamaan omaa terveyttäsi ja elämänlaatuasi ja työskentelemään itse muutoksen eteen.
Olet valmis opettelemaan kehosi signaalien kuuntelua ja sopeuttamaan harjoitteluasi niiden perusteella.
Olet valmis sitoutumaan pitkäjänteiseen yhteistyöhön ja ottamaan vastaan motivointia ja tukea tavoitteisiisi pääsemiseksi.
Valmennus ei välttämättä sovi henkilöille, joilla on lääkärin hoitoa vaativia terveysongelmia tai henkilöille, joiden elämäntilanne on hyvin epävakaa, jolloin sitoutuminen säännöllisiin tapaamisiin ja seurantaan on hankalaa.
Heikot mittaustulokset saivat hakeutumaan sairauslomalle
Tiedän omasta kokemuksestani, kuinka pitkään jatkunut stressi sekoittaa hermoston ja hormonitoiminnan ja kuinka sokeaksi omalle tilanteelleen voi tulla. Viime vuodenvaihteessa olin menettänyt kaksi läheistä omaista vuoden sisällä, viimeistelin jatko-opintojani, ja arki oli hektistä leikki- ja taaperoikäisten lasten kanssa.
Raskas elämäntilanne kuormitti elimistöäni ja aloin kärsiä nukahtamisvaikeuksista, rintakivuista ja ahdistuksesta. Huono palautuminen, väsymys ja fyysiset oireet näkyivät FirstBeat-raportissa heikkona palautumisena, korkeana stressitasona ja huonolaatuisena unena. Kärsin myös raudanpuuteanemiasta ja verensokeriarvoni olivat lievästi kohonneet.
Kun sydämen sykevälivaihtelun tulokset eivät olleet puoleen vuoteen muuttuneet paremmiksi, hakeuduin sairaslomalle ja olin lopulta pois asiakastyöstä kolme kuukautta. Tämä oli ensimmäinen sairaslomani kuuteen vuoteen, ja kynnys hakeutua lääkärin vastaanotolle oli korkea. Sain sekä ryhmä- että yksilömuotoista keskusteluapua. Pirkanmaan hoitokodin vertaistukiryhmä läheisen menettäneille oli merkittävä voimavara. Lepo ja empaattiset kohtaamiset eheyttivät hermoston toimintaa ja tunsin, että hälytystila kytkeytyi pois päältä.
Seuraan edelleen 1–2 kk välein sykevälivaihtelua. Mittaukset motivoivat tekemään parempia valintoja terveyteni ja hyvinvointini kannalta. Säännöllinen mittaus opettaa lukemaan tuloksia ja suhteuttamaan ne omiin tuntemuksiin. Näiden pohjalta voi vetää johtopäätöksiä ja tarpeen mukaan lisätä lepoa tai liikuntaa.

Oletko valmis ryhtymään oman palautumisesi asiantuntijaksi?
Liity odotuslistalle niin saat tiedon seuraavan hyvinvointivalmennuksen ajankohdasta ensimmäisten joukossa.